Barnpartiet

Ett framtidsparti med humanistisk ideologi

Nyheter

14-05-27 - DEMONSTRATION FÖR ALLA BARN OCH UNGA I GÖTEBORGS SKOLOR

 

 

DEMONSTRATION FÖR ALLA BARN OCH UNGA I GÖTEBORGS SKOLOR

Kom till Järntorget i Göteborg tisdagen den 27 maj kl. 17.00, vi samlas för att demonstrera till Tredje Långgatan 16 där SDN Majorna-Linné har möte kl. 18.00. Alla från alla stadsdelar och omkringliggande kommuner till Göteborg är varmt välkomna! :)

 

Anpassa skolan efter barnen – inte tvärtom!

• Resursskolor i Göteborg för barn som har NPF/AST ska göras om till särskilda undervisningsgrupper. Detta innebär att man tar bort möjligheten för alla barn i Göteborgs Stad och omkringliggande kommuner som har t.ex. autism och ADHD att söka till dessa resursskolor och stadsdelar har redan omvandlat till särskilda undervisningsgrupper innan beslut har tagits

• Göteborg Stads resursfördelningsmodell slår orättvist mot barn och mellan stadsdelarna

• Det är hög tid för central styrning av skolorna i Göteborgs Stad

• Det är dags att täcka stadsdelarnas underskott med kommunens årliga miljardöverskott

 

Nu går vi samman och vägrar fler nedskärningar!!

 

Affisch, klicka på länken för att öppna och skriva ut

 

Väl mött!

 

Ann Nolin

Partiordförande/Språkrör Barnpartiet

ann.nolin@barnpartiet.se

0704-95 41 78

 

 

  Demonstrationens sida på Facebook     

 

13-10-17 - Manifestation Barn i behov

 

 

Manifestation Barn i behov – Göteborg

Gustaf Adolfs torg 17 oktober kl. 17.00

 

Torsdagen den 17 oktober kl. 17.00 möts vi på Gustaf Adolfs torg i Göteborg för att manifestera för barn i behov av särskilt stöd.

 

Vi bjuder in representanter från skola, organisationer för barn och skola och kommunalråd och hoppas på en stunds givande samtal om barn i behov av särskilt stöd i Göteborg.

 

Nyligen stod det klart att Stockholms resursskolor för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), exempelvis autism, ADHD och dyslexi, hotas av nedläggning på grund av indragna tilläggsbelopp. Denna alarmerande nyhet väckte abrupt något över hela riket. Föräldranätverket Barn i behov i Stockholm bildades och nu ska Stockholms kommun se över beslut som är tagna.

 

För att synliggöra att situationen för barn i behov är ytterst utsatt överlag runt om i hela Sverige, tar nu Göteborg över stafettpinnen från Stockholm. Manifestationen arrangeras genom en samverkan av föräldrar, Attention Göteborg, Mobbningsfri skola, Attention Hisingen-Kungälv, Barnpartiet, U.N.I.K – NPF och Autism- och Aspergerföreningen Distrikt Göteborg i Göteborg.

 

Du är härmed inbjuden och varmt välkommen.

Kontaktpersoner:

Ann Nolin

Ordförande/Språkrör Barnpartiet

ann.nolin@barnpartiet.se

0704-95 41 78

Madelein Larsson Wollnik

Ordförande Attention Hisingen-Kungälv

attentionhisingenkungalv@gmail.com

  Besök vår sida på Facebook om manifestationen för barn i behov   

  Besök vårt event på Facebook om manifestationen för barn i behov   

Affisch, klicka på länken för att öppna och skriva ut

 

 

13-08-19 - GP: Dags att göra upp med Björklunds flumskola

 

Det är dags för evidens i grundskolan. Varför ges inte alla barn möjligheten att lära sig optimalt utifrån sin egen inlärningsstil? Henrik D. Ragnevi ordförande Attention i Göteborg, styrelseledamot Riksförbundet Attention och Ann Nolin partiordförande/språkrör Barnpartiet

 

13-08-17 - Hisingens Funktionshinderdag i Flunsåsparken

 

Hisingens Funktionshinderdag i Flunsåsparken lördagen den 17 augusti. Eventet är ett samarbete mellan Lundbys lokala handikappråd och Göteborgs stad Lundby. Representanter från olika föreningar som arbetar med frågor kring funktionsnedsättningar och olika politiska partier var på plats. Bland annat var Attention Hisingen Kungälv ordförande Madelein Larsson Wollnik och Autism- och Aspergerförening Distrikt Göteborg Ulla Adolfsson där. Även olika politiska partier var närvarande och fotot är från när konferencier Bosse Carlson intervjuade Ann Nolin partiordförande/språkrör Barnpartiet. Uppträdde gjorde bland annat Magnus Rosén från Hammerfall, Jesper Odelberg, John Kluge och Tubakvartetten. Tack för en underbar dag! ♥

 

Fotograf Gunilla Karlsson

 

13-05-08 - Attention Göteborg

 

Attention Göteborg - ordförande Henrik D. Ragnevi bjöd in Robert Hammarstrand som är ansvarig politiker för förskola och utbildning i Göteborgs kommun den 8 maj för att prata om skola för våra barn som har NPF. Vi föräldrar som var på mötet har en stor kunskapsbank när det gäller dessa frågor och svåra frågor fick plats och diskuterades under kvällen. Robert Hammarstrand berättade om en arbetsgrupp som just nu jobbar med att ta fram en plan för hur stadsdelarna och staden möter elever med särskilda behov och han tar med sig våra viktiga frågor bland annat att vi får en samordning av stöd och hjälp till oss familjer när det gäller skolan och även andra delar som är viktiga för oss. Tack alla som var med på mötet - mycket bra jobbat! Tack Henrik för att du personligen bjöd in mig! Som vanligt ett mycket bra samarbete mellan Cecilia Fyrevik ordförande i U.N.I.K-NPF och mig - Ann Nolin partiordförande/språkrör Barnpartiet.

 

Fotograf Cecilia Fyrevik

 

13-05-02 - Humanisterna Väst

 

Mats Hagervik vice ordförande Barnpartiet och Ann Nolin partiordförande/språkrör Barnpartiet den 2 maj – efter en lyckad presentation och föreläsning av Barnpartiet för Humanisterna Väst på Chalmers. Många intressanta och givande frågor under kvällen! :) Tack för inbjudan Stephan Mangold vice ordförande i Humanisterna Väst!

 

 

 

13-04-28 - Årsmöte Göteborg

Barnpartiets årsmöte hölls söndagen den 28 april kl på Dirigentgatan 6 i Högsbo.

Det hölls även ett stormöte för alla Barnpartister som vill starta lokala partiavdelningar runt om i Sverige med deltagare från Stockholm, Malmö och Gävle.

 

13-04-23 - Måns Jenningers minnesfond

 

Måns Jenningers minnesfond 2013 den 23 april. Stipendiater: Klass BF3 Lerums gymnasium, Adrian Isaksson. Föreläsare: Claes Jenninger, Liv och Monica Kjellberg, Elisabeth Valinder BRIS, Lars Arrhenius Friends. Gothia Hotell Towers 23 april. Ann Nolin partiordförande/språkrör Barnpartiet närvarade.

 

Fotograf Ann Nolin

 

13-04-05 - Socialdemokraternas kongress i Göteborg

 

Ann Nolin partiordförande/språkrör i Barnpartiet och Cecilia Fyrevik ordförande i U.N.I.K - NPF under Socialdemokraternas kongress i Göteborg den 5 april för att synliggöra NPF.

 

Fotograf Ann Nolin

 

13-03 -05 Öppet brev till de politiska partierna i riksdagen

Nätverket NPF-valet-2014 öppna brev till de politiska partierna i riksdag, landsting och kommun och Barnpartiets svar till NFP-valet-2014.

Öppet brev till de politiska partierna i riksdagen

Barnpartiets svar till NPF-valet-2014

 

12-12-19 - Debatt

Debattartikel från den 19 december 2012 skriven av Matilda Brinck-Larsen skolkurator och sedan den 28 april 2013 Barnpartiets partisekreterare och Ann Nolin partiordförande/språkrör Barnpartiet.

 

12-11-30 - ETC Göteborg

Mycket bra jobbat Henning och Maria Strandberg och Corinne Lemarchand - Oscar Fredriksskolan Göteborg! ♥ Artikel i ETC Göteborg den 30 november 2012 om fritidsverksamheten och Oscar Fredriksskolan är med och Ann Nolin partiordförande/språkrör Barnpartiet. Viktig information dock - Barnpartiet inte är ett missnöjesparti utan Barnpartiet är partiet där människan är i centrum.

 

12-11-10 - GP: Våra stadsdelar förblöder

 

12-10-11 - Manifestation av den Internationella flickdagen den 11 oktober i Göteborg

 

Stort tack till alla som var med på plats eller i tanken när vi manifesterade den Internationella flickdagen den 11 oktober i Göteborg! ♥

Jag var huvudtalare för GAPF och som språkrör i Barnpartiet.

Ann Nolin Partiordförande/Språkrör Barnpartiet och medlem i GAPF

 

Fotograf Matts Hultén

 

12-07-05 - Barnverkets seminarium den 5 juli i Almedalen

 

Vem bryr sig om barnens arbetsmiljö? Där Ann Nolin Språkrör Barnpartiet berättar om verkligheten i Göteborg.

 

Fotograf Håkan Lyttkens

 

12-05-31 - Demonstration för Göteborg - Nu stoppar vi slakten på våra stadsdelar

 

 

Gustaf Adolfs Torg

31 maj kl. 18.00

 

Vi samlas för att demonstrera för alla våra stadsdelar i Göteborg och mot nedskärningarna när kommunfullmäktige har möte. Vi kräver att miljardöverskottet satsas tillbaka till vår ordinarie verksamhet i samtliga stadsdelar!

 

Återigen går i stort sett alla våra stadsdelar med stora underskott och tjänstemän och politiker ska skära stort i ordinarie verksamhet, som t.ex. funktionshinder, individ och familjeomsorg, kultur och fritid, måltid och service, stödfunktioner, förskola, skola och fritidsverksamhet. Samtidigt visar prognosen för Göteborgs kommun på ett överskott på ca 1 miljard. Kommunfullmäktige går till beslut om budget i juni, därför är det viktigt att vi påverkar deras beslut innan det klubbas.

 

Vi har fått nog - det finns inget mer att ta bort. Istället ska vi satsa på våra människor i Göteborg!

När kommer Göteborgs kommun att ta ett centralt ansvar för alla stadsdelars verksamheter?

Vi kräver att miljardöverskottet i Göteborgs kommun satsas på våra ordinarie verksamheter i alla stadsdelar!!

Nu går vi samman alla i Göteborg och vägrar fler nedskärningar=anpassningar!!

 

Väl mött

Ann Nolin Partiordförande/språkrör Barnpartiet

0704-95 41 78

 

 

Affisch, klicka på ikonen för att öppna och skriva ut  

 

Facebook event 1  Demonstration för Göteborg     

Facebook event 2  Demonstration för Göteborg     

 

Videoblogg om Demonstration för Göteborg


Filmer från Demonstrationen som finns upplagda på Youtube

Klipp nr 1

Klipp nr 2

Klipp nr 3

Klipp nr 4

Klipp nr 5

Klipp nr 6


Bilder från Demonstrationen för Göteborg på Gustav Adolfs torg.12-05-23 - Manifestation mot hedersvåld och för att hedra Maria-Barin och Pelas 13 års minne


Tack så mycket för en otroligt fin Manifestation i Brunnsparken - Göteborg mot hedersvåld och för att hedra Maria-Barin och Pelas 13 års minne!! Även ett stort tack till alla arrangörer som Soleyman Ghasemiani medlem i GAPF och styrelseledamot för Barnen Först, Tofigh Mohammadi Iranska flyktingars Riksorganisation - sektion Göteborg, Payam Mohammad, Iranska kvinnofrigörelsen - sektion Göteborg.

Varma hälsningar och Stora Kramar ♥ Ann Nolin Partiordförande/Språkrör Barnpartiet

 

 

 

12-05-11 - DirektPress Göteborg - Massprotesterna gav resultat i Majorna/Linné

12-05-04 - SR Ekot - artikel: Kunskapsklyftor i Göteborg

12-05-04 - SR Ekot: Intervju med Ann Nolin

12-05-04 - GP: Kunskapsklyftor i Göteborg

12-05-04 - GP: Protesterna tog skruv

12-05-03 - Göteborgs Fria: Barnpartiet kritiska till nedskärningar i Majorna-Linné

12-05-03 - GP: Hundratals tågade mot nedskärningar

12-05-03 - Metro: Här protesterar de förgäves

12-05-03 - Metro: Majorna-Linné sparar fem miljoner på skolan

12-05-03 - Expressen/GT: Protest mot nedskärningar

12-05-02 - GP: Stoppa slakten på våra stadsdelar!

12-05-02 - Metro: Nu klubbas nedskärningarna för Majorna-Linné

12-05-02 - GP: Majorna-Linné ska spara 12 miljoner

12-05-02 - Direktpress: Majorna-Linné ska spara 12 miljoner


12-05-02 - Demonstration för Majorna-Linné - Nu stoppar vi nedskärningarna på 12 miljoner!!


Vi var över 400 som demonstrerade den 2 maj i Majorna-Linné – för att stoppa nedskärningarna!! Vilken styrka och kraft – ni är helt underbara!!

Stora Kramar ♥ Ann Nolin Partiordförande/Språkrör Barnpartiet

 

SR: Radiosändning från Barnpartiets demonstration på Järntorget idag, intervjun börjar 5 minuter och 10 sekunder in i sändningen

 

Nyhetssändning från TV4

 

Filmer från Demonstrationståget som finns upplagda på Youtube

Ann Nolin talar på Järntorget

SR intervjuar Ann Nolin på Järntorget

Ann Nolin talar på Järntorget

Ann Nolin talar på Järntorget

Demonstrationståget på väg genom Linnéstaden

Demonstrationståget på väg genom Linnéstaden

Demonstrationståget utanför SDN:s lokaler

Demonstrationståget utanför SDN:s lokaler

 

Läs mer om demonstrationen på Facebook

Affisch


 

12-04-19 - Förortsmarschen - Vi har fått nog!!


Mitt tal den 19 april på Gustaf Adolfs torg fritt direkt från hjärtat med smärta och värme. Tack så mycket Förortsmarschen - Vi har fått nog!! Mycket bra jobbat alla från Angered - vilken kraft ni har och alla andra stadsdelar!!

Stor Kram ♥ Ann Nolin Partiordförande/Språkrör Barnpartiet

 

 

12-03-11 - Barnpartiets årsmöte

 

Varmt välkomna önskar vi alla medlemmar till Barnpartiets årsmöte tisdagen den 20 mars 2012 kl. 18.00 i lokalen på Dirigentgatan 6, Högsbo.

För att ha rösträtt under årsmötet ska medlemsavgiften vara betald och du ska vara fyllda 18 år.

Meddela att du kommer senast söndagen den 18 mars till Ann Nolin på annnolin@hotmail.com.

 

Väl mött önskar styrelsen Barnpartiet

 

12-01-22 - Syvan Rezaei: Manifestation för att hedra Fadime Sahindals minne

 

 Foto: Syvan Rezaei

 

11-12-09 - GT/Expressen: Manifestation för att rädda skolorna i Angered.

11-12-08 - TV 4: Manifestation för en hållbar skola.

11-11-12 - Panelsamtal

Hur når vi nolltolerans mot mobbning-kränkande behandling i skola och på arbetsplatser? Barnpartiet och nästan alla partier var närvarande när Linda Mathiasson - Föreningen Stopp, mot kränkande särbehandling i arbetslivet och Lisbeth Pipping - Jag mobbar inte, bjöd in oss till diskussion om en mobbningsfri skola och arbetsplats. Tack för att vi höjde upp detta ämne från partipolitik och nu går vi vidare med detta otroligt viktiga arbete! Mycket bra berättelser från alla som först lyssnade på oss politiker - Claes Jenninger du är underbar! Tusen tack alla!

Stora Kramar Ann Nolin Partiordförande/Språkrör Barnpartiet

 

 

11-07-05 - Almedalsveckan: Det brinner på fritids! Är det nån som bryr sig ?

11-05-21 - Ordfront: Föräldrar mot nedskärningar.

11-04-24 - Direktpress: Föräldrar kräver ändring av skolförslag.

11-01-20 - GP: Barnperspektiv bara tomma löften.

10-12---- - TV 4: Valåret 2010.

10-09-15 - GT/Expressen: Debatt: Gör Skolverkets riktlinjer till lag.

10-09-14 - GP: Inga mer nedskärningar som drabbar barnen.

10-09-13 - GP: Barnpartiet vill inte vara enfrågeparti.

10-08-25 - SR/P4: Engagerade föräldrar har bildat parti.

10-05-29 - GP: Är barnperspektivet bara politisk retorik ?

----------- - Direktpress: Nätverken för föräldrar i Frölunda.